Welke tattoo naald heb je nodig voor lijnen?

Een goede tattoo staat of valt met de kwaliteit naalden die er wordt gebruikt. Met name voor de lijnen is het erg belangrijk dat de juiste naalden worden gebruikt. We zien dat er echter nog altijd een hoop onduidelijkheid bestaat als het aankomt op het kiezen van naalden voor details en lijnen. Aangezien we je hier wat meer over willen laten zien hebben we besloten om de belangrijkste info in dit artikel voor je op een rijtje te zetten. Door dit goed door te nemen kom ook jij binnen no time bij de juiste naalden uit!

Bekende soorten naalden voor lijnen

In ons andere artikel hebben we je meer laten zien over de verschillende soorten naalden die gekozen kunnen worden. Voor dit artikel is het voldoende om even aan te stippen dat de ronde en platte naalden het beste zijn voor het aanbrengen van lijnen. Deze naalden zijn namelijk in staat om zeer veel details aan te brengen op de huid. Voor het maken van lijnen zou je eigenlijk altijd weg moeten blijven van de magnum naalden, deze zijn namelijk te dik en te breed voor kleine details. Neem zeker even het andere artikel voor als je meer te weten wilt komen over de naalden zelf.

De grootte van de naalden

Bij het kiezen van de juiste naalden voor lijnen is het erg belangrijk om rekening te houden met de grootte of dikte van de naald. De grootte wordt ook wel uitgedrukt in gauge. Om het wat makkelijker te maken hebben we hieronder de belangrijkste naalden diktes voor je uiteengezet:

25 mm naalden (8 gauge)

Dit is een kleine naald, een van de kleinste die je maar kunt vinden. Deze naalden worden ook wel Bugpins genoemd. Bij deze naalden vloeit de inkt wat langzamer uit de naald. Dit maakt het een goede optie voor het aanbrengen van ingewikkelde detaillering of strakke lijnen.

30 mm naalden (10 gauge)

Dit is zeer populair maat naald onder tatoeëerders. Dit komt met name door het feit dat deze maat eigenlijk een soort middenweg is. Het geeft een gestage stroom voor de inkt maar beperkt en vertraagt het niet zo veel als de maat van hierboven. Deze naalden zijn ook ideaal voor strakke dunnen lijnen.

35 mm naalden (12 gauge)

Een naald met een dikte van 0.35 mm wordt vaak aangeduid als standaard. Deze naalden hebben een iets snellere stroom van inkt. Dit betekent dat ze goed zijn voor arceringen en inkleuren, zelfs in grotere gebieden. Los van het inkleuren kan je ze ook gebruiken voor het aanbrengen van nette lijnen.

Zoals je wel kunt zien zijn er veel verschillende soorten naalden waar je voor kut kiezen. Het kiezen van de juiste naalden draait allemaal om het afstemmen van wat je als tatoeëerder wilt bereiken. Hou rekening met het gebruik van verschillende naalden om een strak geheel te creëren. Door de juiste naalden te kopen ben je in staat om de tattoo echt op de juiste manier te zetten.

Bestellen kan op de tattoo naalden pagina

Tattoo-naald