Uitleg voor de belangrijkste tattoo naalden

Om een tattoo zo goed mogelijk te zetten is het van cruciaal belang om de juiste naalden te gebruiken. Toch zien we dat er nog altijd veel fout gaat bij het kiezen van de naalden. Mocht je zelf ook wel wat hulp kunnen gebruiken bij het kiezen van de juiste tattoo naalden dan heb je geluk. Wij laten je in dit artikel namelijk alles zien wat je maar moet weten!

De ronde naalden

De eerste naalden die je kunt kopen zijn de ronde naalden. De ronde naalden zijn naalden die rond een centrale schacht zijn gesoldeerd. Ronde naalden kunnen liners of shaders zijn, afhankelijk van hoe dicht ze bij elkaar geplaatst zijn. Ronde liners zitten dicht op elkaar waardoor ze perfect zijn voor het aanbrengen van kleine lijnen en details. Je kunt ook losse ronde liners kopen. Losse ronde liner naalden worden gebruikt voor het maken van dikkere contouren die je nog wel eens kunt vinden bij de Japanse tattoos. Ronde naalden worden erg vaak gebruikt bij tattoos.

De platte naalden

Naast de ronde naalden zijn er de platte naalden. Platte naalden zijn naalden die in een rechte lijn aan een naaldstang zijn gesoldeerd. Deze naalden zijn het populairst voor het maken van lijnen omdat ze door hun vorm meer inkt op de huid kunnen aanbrengen. Dit zorgt ervoor dat je duidelijker lijnen kunt zetten met slechts één streek. Grotere platte naalden kunnen worden gebruikt voor het opvullen van vlakken en geven sneller af. Platte naalden worden aangeduid met FL (Flat Liner) of met FS (Flat Shader) voor kort. Net als ronde naalden is het ook bij platte naalden mogelijk om voor diverse maten te kiezen.

De magnum naalden

Als laatste is het mogelijk om te kiezen voor de magnum naalden. Magnum naalden zijn de beste naalden voor bijna al het schaduwwerk voor de tattoo. Deze naalden hebben een langere taper die gelijk of groter is dan de taper van ronde shader naalden. Magnums geven veel inkt af, dit maakt ze echt ideaal voor het opvullen van grote kleurvlakken. Omdat ze zoveel inkt doorlaten, hoef je met magnum naalden minder vaak over een gebied te gaan. Dit zorgt ervoor dat de tattoo minder pijn zal doen om te zetten.

Tip – haal verschillende naalden in huis

Mocht je zelf willen tatoeëren dan is het noodzakelijk om diverse naalden in huis te halen. Met behulp van meerdere naalden ben je namelijk in staat om een mooi geheel te creëren. Probeer geen dunne lijnen te zetten met een naald die hier niet geschikt voor is. Dit is namelijk vragen om problemen. Ook is het handig om diverse maten te bestellen om te kunnen spelen met contouren.

Voor een grootschalig aanbod aan tattoo naalden ben je hier op de site aan het juiste adres. Neem snel een kijkje in het aanbod om te zien welke tattoo naalden er op dit moment te vinden zijn. Dankzij dit veelzijdige aanbod is het mogelijk om jouw collectie zo snel mogelijk aan te vullen.

Bestellen kan op de tattoo naalden pagina

Tattoo-naald