Je nieuwe tattoo is eindelijk gezet. Maar hoe kan je jouw tattoo het beste verzorgen? Een tattoo moet verzorgd worden als een schaafwond. Bij een goede verzorging geneest je tattoo beter, zodat je het mooiste resultaat krijgt. In deze blog geven wij je tips hoe jij dit het beste kunt doen!

[prkwp_spacer size=”32″]

Wassen

[prkwp_spacer size=”15″]

Wanneer jouw tattoo net is gezet krijg je in onze shop een folie over de nieuwe tattoo heen. Dit kan je een paar uur laten zitten. Laat het folie niet te lang zitten! Jouw huid moet ademen zodat de wond sneller kan genezen. Zorg dat je je handen goed wast voordat je het folie er af haalt, zodat er geen bacteriën in de wond kunnen komen. Daarna kan je je tattoo wassen met ongeparfumeerde zeep. Dep de tattoo voorzichtig droog met een doek die niet pluist, zodat er niks achterblijft in de wond. Doe ook geen kleding aan wat pluist of vies is.

[prkwp_spacer size=”32″]

Insmeren

[prkwp_spacer size=”15″]

Nadat jij de tattoo hebt gewassen smeer je de tattoo in met een verzorgende crème. In onze shops verkopen wij ‘Tattoo Heal’, een crème die speciaal is ontwikkeld voor het verzorgen van jouw tattoo en die het genezingsproces versnelt. Smeer deze crème twee tot drie keer per dag op jouw tattoo. Zorg dat je een dunne laag aanbrengt, zodat jouw huid kan ademen. Een andere crème die je kan gebruiken is Bepanthen. Dit kan je bij de drogist kopen.

[prkwp_spacer size=”32″]

Niet in de zon

[prkwp_spacer size=”15″]

Ga niet met je nieuwe tattoo in de zon of onder de zonnebank. De UV straling kan de genezing vertragen wat zorgt voor een minder mooi resultaat. Wij adviseren om 5 weken niet in de zon of onder de zonnebank te gaan. Wanneer je na deze 5 weken weer in de zon gaat, kan je je tattoo het beste insmeren met een zonnebrand die minstens factor 30 heeft.

[prkwp_spacer size=”32″]

Niet zwemmen of in bad

[prkwp_spacer size=”15″]

Om de genezing te versnellen raden wij aan om gedurende 5 weken niet te zwemmen in chloorwater, naar de sauna te gaan of lang in bad te gaan. Probeer ook niet te lang te douchen.

[prkwp_spacer size=”32″]

Blijf van je tattoo af!

[prkwp_spacer size=”15″]

Je tattoo is een wond die moet genezen, en dit kan gaan jeuken! Probeer echter niet te krabben, dit kan er voor zorgen dat je minder mooi geneest.

[prkwp_spacer size=”32″]

Long story short

[prkwp_spacer size=”15″]

Jij weet nu hoe jij je tattoo moet verzorgen: was je tattoo met ongeparfumeerde zeep, zorg dat de tattoo schoon blijft, smeer de tattoo in met een dunne laag van onze Tattoo Heal crème of Bepanthen, vermijd de zon en ga niet zwemmen of lang in bad. Zorg er ook voor dat je niet krabt als de tattoo jeukt. Wanneer je je tattoo op deze manier verzorgt, krijg je het mooiste resultaat.

 

Bij Tattoo Joey ben je iedere week  van 10:00 tot 18:00 welkom in onze shops tijdens onze Zaterdag Infodag! Wij kunnen je tijdens deze dag adviseren hoe jij je tattoo het beste kan verzorgen en je kan onze Tattoo Heal crème aanschaffen. Ook staan onze shopmanagers voor jou klaar om je andere vragen te beantwoorden. Meer informatie over Zaterdag Infodag? Klik hier!

[prkwp_spacer size=”32″]