Hoe kies ik de juiste tattoo artiest?
Hoe kies ik de juiste tattoo artiest?
28 december 2022 

Hoe kies ik de juiste tattoo artiest?

Hoe kies ik de juiste tattoo artiest? Je loopt al lang met die vraag rond en je hebt al een idee van een bepaalde tattoo. Je hebt verschillende foto’s van tattoos verzameld die je mooi vindt, je idee met je vrienden besproken en je weet nu zeker welke tattoo jij precies wilt. Maar hoe kies je de juiste artiest bij jouw tattoo? In deze bloghelpen wij je de beste keuze te maken voor jouw tattoo idee.


Bepaal de stijl van je tattoo

Het kiezen van de juiste artiest begint bij het bepalen van de stijl van jouw tattoo.  Wil jij bijvoorbeeld een old school tattoo laten zetten, of wil jij een hele realistische tattoo? Met het bepalen van de stijl verklein jij het grote aanbod aan tattoo artiesten, waardoor het makkelijker wordt om een keuze te maken.

Tip: zoek op Google afbeeldingen van de stijl waar in jij denkt dat jouw tattoo valt. Lijken de tattoos op jouw idee? Dan zit je goed!


Zoek artiesten die gespecialiseerd zijn in jouw stijl

Nu jij je stijl hebt bepaald is het tijd om op zoek te gaan naar artiesten die hier in gespecialiseerd zijn. Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld:

  1. begin met het zoeken in Google;
  2. volg relevante hashtags op Instagram (bijvoorbeeld #realistictattoo). Zo krijg je artiesten te zien die deze hashtag gebruiken wanneer ze een tattoo posten;
  3. vraag vrienden en familie of zij jou een artiest kunnen adviseren.

Maak een overzicht van de artiesten die bij jouw tattoo passen.

Kom je hier toch niet helemaal uit? In de shops van Tattoo Joey ben je iedere zaterdag welkom tijdens onze Zaterdag Infodag. Onze shopmanagers kunnen jou het beste adviseren bij welke stijl jouw tattoo hoort. De meeste artiesten bij Tattoo Joey zijn gespecialiseerd in realisme, maar er werken ook artiesten die zijn gespecialiseerd in Old School, Fineline, lettering, mini-realisme en nog veel meer. We hebben ruim 13 artiesten dus er is altijd wel iemand die jou kan helpen. Bekijk onze artiesten en hun portfolio HIER. 


Bekijk foto's en lees reviews aandachtig door

Nadat je een selectie van artiesten hebt gemaakt, is het tijd om op onderzoek uit te gaan. Bekijk de websites en social media accounts van de artiesten. Passen de tattoos die de artiest zet echt bij jouw idee? Lees ook reviews van andere klanten over de artiest. Kies vanzelfsprekend niet voor een artiest met veel negatieve reviews.

Tip: baseer de keuze van de artiest op recente foto’s en reviews, bijvoorbeeld niet ouder dan een jaar.


Veiligheid & hygiëne is niet vanzelfsprekend

Better safe than sorry! Check altijd of de shop waar jouw artiest werkt voldoet aan de veiligheids- en hygiënevoorschriften die de overheid heeft gesteld. Shops die aan deze voorschriften voldoen hebben een GGD vergunning. Twijfel je of de shop veilig is? Je kan in de database van de GGD opzoeken of de shop een vergunning heeft: https://www.veiligtatoeerenenpiercen.nl/vind-hier-je-studio.

De shops van Tattoo Joey hebben een GGD vergunning. Ook zijn onze artiesten altijd op do hoogte van alle geldende GGD en RIVM richtlijnen.


Ga altijd langs in de shop voordat je een afspraak maakt

Baseer je keuze nooit alleen op informatie die jij online hebt gezien. Ga altijd langs in de shop zodat jij zelf kan inschatten of de shop een fijne vibe heeft.

Verder hebben veel artiesten een wachtlijst. Bepaal voor jezelf hoe lang je wilt wachten voordat jouw tattoo wordt gezet en hoe veel jij aan je tattoo wilt uitgeven. Vragen over wachtlijsten en prijzen kan het personeel in de shop vaak beter beantwoorden wanneer je langs gaat, dan wanneer je belt of mailt.

Dit is precies de reden waarom wij iedere zaterdag een Infodag organiseren met vrije inloop. Je bent altijd welkom!

tattoo joey in de shop


Long story short

Je weet nu hoe jij de juiste artiest kiest voor jouw tattoo: bepaal eerst de stijl van jouw tattoo en zoek artiesten die gespecialiseerd zijn in deze stijl. Bekijk foto’s, lees reviews en check of de shop waar de artiest werkt een GGD vergunning heeft. En: ga altijd langs in de shop voordat je een afspraak maakt. 

Bij Tattoo Joey ben je iedere zaterdag welkom in onze shops tijdens onze Zaterdag Infodag! Wij kunnen je tijdens deze dag adviseren welke artiest het beste bij jouw tattoo past. Ook voor de stijlen die wij niet aanbieden kunnen wij je goede artiesten in andere shops adviseren, door het netwerk wat wij hebben opgebouwd.


Hoe kies ik de juiste tattoo artiestHoe kies ik de juiste tattoo artiest? Joey helpt je hiermee!

Over de schrijver
Reactie plaatsen