Je hebt lang gewacht en nu is het eindelijk zo ver: de afspraak om jouw tattoo te laten zetten. Als je nog nooit een tattoo hebt laten zetten weet je (waarschijnlijk) nog niet wat je te wachten staat. In deze blog vertellen wij hoe je jezelf het beste kan voorbereiden op een tattoo afspraak!

Kom uitgerust naar de afspraak

Een tattoo zetten kost veel energie. Kom daarom uitgerust naar de afspraak en zorg dat je de nacht er voor voldoende hebt geslapen. De afspraak zal een stuk makkelijker verlopen als jij uitgerust bent.

Eet voldoende

Een lege maag zorgt ervoor dat jij niet genoeg energie hebt voor de afspraak. Eet daarom genoeg voordat je naar de afspraak komt en neem voldoende eten mee. Zorg er ook voor dat je niet te veel koffie drinkt. Cafeïne maakt je gevoeliger waardoor de sessie minder comfortabel is.

Tip: neem eten en drinken mee waar suiker in zit, om je energie level hoog te houden. Denk aan een banaan of een mueslireep.

Geen alcohol of drugs

Gebruik geen alcohol of drugs in de 24 uur voordat de afspraak plaatsvindt. Alcohol en drugs verdunnen je bloed waardoor je sneller kans hebt op bloedingen. Ook zal het gebruik van alcohol of drugs de genezing vertragen, waardoor je kans hebt dat je tattoo minder mooi geneest.

Draag gemakkelijke kleding

Kies de juiste kleding! Zorg ervoor dat je kleding lekker zit en niet knelt, zodat de sessie voor jou gemakkelijker verloopt. Houd er ook rekening mee dat er inkt op je kleding kan komen wat er niet meer uit gaat. Doe daarom oude kleding aan.

 

Houd rekening met de plek waar jij je tattoo gaat laten zetten. Laat jij je tattoo bijvoorbeeld zetten op je onderbeen, en wil je niet je broek uit doen tijdens de afspraak? Draag dan een korte broek of een losse broek die je omhoog kan doen.

Wie mooi wilt zijn…

Juist, moet pijn lijden. Een tattoo zetten is niet geheel pijnloos. Wees hier op voorbereid! Weet jij al op welke plek jij je tattoo wilt laten zetten? Over het algemeen geldt dat de bovenarmen, onderarmen en bovenbenen de minst pijnlijke plekken zijn om te tatoeëren.

 

Op plekken waar minder vet en spieren zijn, doet een tattoo zetten vaak meer pijn. Dit komt omdat de naald dichter op het bot komt. Dat zijn plekken als: je handen, voeten en ribben. ⁠Maar de meest pijnlijke plek is by far.. je billen! Hier komen alle zenuwuiteinden bij elkaar en is daarom niet prettig. Toch is dit voor iedereen verschillend.

Tip: zorg voor afleiding. Neem je telefoon en je oortjes mee, zodat jij je favoriete muziek of een goed luisterboek kunt luisteren.

Long story short

Je weet nu hoe jezelf kan voorbereiden op een tattoo afspraak: kom uitgerust naar de afspraak, eet voldoende en neem eten mee, neem geen alcohol of drugs 24 uur voor de afspraak, draag gemakkelijke kleding en zorg voor afleiding. Zo laat jij je afspraak op een prettige manier verlopen!

Bij Tattoo Joey ben je iedere week  van 10:00 tot 18:00 welkom in onze shops tijdens onze Zaterdag Infodag! Wij kunnen je tijdens deze dag adviseren hoe jij je het beste kan voorbereiden op een afspraak. Meer informatie over Zaterdag Infodag? Klik hier!