Heb jij (nog) geen tattoo, maar denk je er over na om een tattoo te nemen? Lees dan deze blog waar wij 8 tips geven voordat jij je eerste tattoo neemt!

1. Weet je het zeker?

Je ziet een mooi design voor een tattoo en je bent meteen verliefd: dit is de tattoo die je wilt! Je wilt hem daarom ook zo snel mogelijk laten zetten. We begrijpen je enthousiasme, maar het is goed om er toch even wat langer over na te denken. Het staat tenslotte voor de rest van je leven op je lichaam. Denk er daarom een paar maanden over na. Wil je het design dan nog steeds? Dan zit je goed.

2. Kies de juiste artiest

Je wilt natuurlijk dat je tattoo mooi gezet wordt. Het is daarom belangrijk dat je de juiste artiest kiest bij jouw ontwerp. Is jouw ontwerp bijvoorbeeld realistisch? Kies dan niet voor een artiest die gespecialiseerd is in Old School. Wil je meer informatie hoe jij de juiste artiest kiest? Lees dan deze blog die wij eerder schreven.

3. Maak kennis met de artiest

Heb je de artiest gekozen die het beste bij jouw tattoo past? Maak dan altijd even kennis met de artiest. Kijk of je een fijn gevoel hebt bij de artiest. Zo ga je veel relaxter jouw afspraak in!

4. Laat je goed informeren

Laat je goed informeren door de tattoo shop over bijvoorbeeld wachtlijsten en prijzen. De medewerkers in een tattoo shop kunnen je ook het beste vertellen welke artiest het beste bij jouw tattoo past. Tattoo Joey organiseert iedere week Zaterdag Infodag: tijdens deze dag kan je al jouw vragen stellen aan onze shopmanagers over jouw eerste tattoo!

5. Ga langs in de shop

Baseer je keuze nooit alleen op informatie die jij online hebt gezien. Ga altijd langs in de shop zodat jij zelf kan inschatten of de shop een fijne vibe heeft en of de shop betrouwbaar is.

6. Een tattoo laten zetten doet pijn

Een tattoo zetten is niet geheel pijnloos. Wees hier op voorbereid! Weet jij al op welke plek jij je tattoo wilt laten zetten? Over het algemeen geldt dat de bovenarmen, onderarmen en bovenbenen de minst pijnlijke plekken zijn om te tatoeëren. Op plekken waar minder vet en spieren zijn, doet een tattoo zetten vaak meer pijn. Dit komt omdat de naald dichter op het bot komt. Dat zijn plekken als: je handen, voeten en ribben.

7. Bereid je goed voor op de afspraak

Heb je besloten welke tattoo je neemt en bij welke shop je hem gaat laten zetten? Bereid je dan goed voor op de afspraak! Onze tips:

  • Kom uitgerust naar de afspraak⁠
  • Eet voldoende⁠
  • Gebruik geen alcohol of drugs 24 uur voor de afspraak⁠
  • Draag gemakkelijke kleding wat vies mag worden (door de inkt)⁠

In deze blog leggen wij uit waarom bovenstaande tips belangrijk zijn!

8. Verzorg je tattoo goed

Wanneer je tattoo gezet is, moet je de tattoo goed verzorgen zodat je het mooiste resultaat krijgt. Een tattoo moet verzorgd worden als een schaafwond: was je nieuwe tattoo voorzichtig met ongeparfumeerde zeep, en smeer het in met een dunne laag van onze Tattoo Heal crème, of met Bepanthen. Dit doe je 1 á 2 keer per dag. Ga de eerste 5 weken niet in de zon of in de sauna, en ga niet lang in bad. Op deze manier geneest je tattoo het mooist en het snelst!

Long story short

Je weet nu waar je rekening mee moet houden als je jouw eerste tattoo neemt: bepaal of je het zeker weet, kies de juiste artiest en maak kennis met hem/haar. Ga altijd langs in de tattoo shop en laat je goed informeren, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Je weet ook hoe je je voorbereid op een tattoo afspraak en hoe je jouw tattoo goed verzorgt.

 

Bij Tattoo Joey ben je iedere week van 10:00 tot 18:00 welkom in onze shops tijdens onze Zaterdag Infodag! Wij kunnen je tijdens deze dag adviseren over jouw eerste tattoo. Meer informatie over Zaterdag Infodag? Klik hier!